OM PIA LIND

Född i Malmö, uppvuxen i en förort söder om Stockholm och bosatt i Värmland i ett hus vid en sjö. Matglad byggnadsvårdare och odlare. I mitt yrkesliv har jag alltid strävat efter utveckling och nytänkande.

”Du tänker stort” sa en vd en gång och han menade det som en bra sak – ofta påfrestande för min omgivning och ibland övermäktigt för mig själv – men en bra sak. En egenskap jag har matat med kakor genom livet.  

Att tänka stort har lett till att jag startat ett eget företag inom en av de mest miljöpåverkande branscherna – textilindustrin. Min syverkstad ligger i ett 1700-talshus där jag ritar, konstruerar mönster och syr allt själv. Att tänka cirkulärt och hållbart med fokus på bra materialval, hantverksskicklighet och småskalig lokal tillverkning ger både kulturmiljön och plaggen ett långt liv och därmed en minskad miljöbelastning.

Att tänka stort är för mig att inspireras av andra som drivs av excellens. Att samarbeta med människor som kan sin grej och generöst delar sin kunskap liksom jag gärna delar vad jag kan och är bra på. Tillsammans skapar vi en hållbar, innovativ och kreativ livsstil som förhoppningsvis inspirerar andra att lämna bruset för skogen och suset. Småföretagande på landsbygden är framtiden.

 

Stolt mottagare av utmärkelsen Innovativ hållbarhetskämpe 2018 utdelad av Hästjobbet i samarbete med Löfbergs.

Kontaktuppgifter

hello@pialind.se

Aspåsens Gård AB

Aspåsen Solåsen

68395  SUNNEMO

073-8451353